چرا باید در محیط کسب و کار، فضا و زمانبندی ارائه بازی و سرگرمی به کارمندان وجود داشته باشد؟
آدمها به ندرت به موفقیتهای بزرگ میرسند، شاید تنها در حالتهایی که از انجام امور احساس خوشحالی و رضایت دارند.
رویدادهای سرگرم کننده، مانند بازیهای دسته جمعی درون سازمان، علاوه بر حس مطبوع آنها برای کارکنان، باعث بالا رفتن تمایل آنها به مشارکت در فعالیتهای گروهی میشوند. وقتی شما حس خوبی دارید و از شرایط و محیطی که در آن هستید رضایت دارید، ذهنتان علاقه بیشتری برای در جمع بودن و فعالیت جمعی دارد.
فهرست مطالب
چرا باید محیط کاری حس شاد بودن را القا کند؟
اگر روح انسان، در محیطی که جسمش قرار گرفته، احساس نامنی و نیاز به ترک آن محیط داشته باشد، هیچ فعالیتی که لازمه آن تمرکز ذهنی است را نمیتواند مدیریت کند. وقتی شخص حس شادی دارد، دوپامین و سروتونین بیشتری در مغز او ترشح میشود. این واقعیت خود باعث ایجاد انگیزه، قدرت تغییر و ریسکپذیری در او میشود. کارمندی که به این سطح از رضایت مغزی میرسد، تمایل بیشتری به ماندن در محیط کاری خود دارد و چالشهای شغلی نامیدش نمیکنند. یک مقاله اشپرینگر به موضوع ارتباط شوخ طبعی و کارایی پرداخته است. نتیجه این مقاله نشان داده که، افرادی که شوخ طبع هستند و بیشتر در فعالیتهای شاد مشارکت دارند، امور محول شده به آنها را با دقت و سرعت بیشتری به پایان میرسانند.
به طور میانگین، ۵ روز در هفته، یک کارمند در حدود ۸ ساعت از روزمره خود را در محیط کار زندگی میکند؛ این یعنی یک سوم از قسمت عمدهای از روزهای عمر او. متاسفانه، عدم تحقیق و نپرداختن به دغدغههای کارمندان در شرکتها، منشا بسیاری از بیماریهای روانی ایجاد شده در محیط کاری است.
شما دستتان که زخمی میشود چه کار میکنید؟ یا وقتی دندانتان درد میگیرد؟ سراغ پزشک میروید و به سرعت در پی درمان آن عارضه هستید. با این حال، مردم خیلی کمتر بیماری روانی خود، و نزدیکانشان، را جدی میگیرند، تا زمانی که به مرحله فوران برسد و فاجعه آفرین شود.
سازمانهای تجاری که به این امر مهم میپردازند، از واقعیت ماجرا آگاهاند و به دنبال سلامت توام، جسمی و روانی، کارمندان و در نتیجه سازمان خود هستند. بازی، هر نوعش که باشد، یک وسیله بسیار کاربردی برای پیشگیری از بسیاری از بیماریهای روانی مانند افسردگی و حس عدم تعلق است. درون یک سازمان، آنچه در جریان یک بازی تیمی مفرح ایجاد میشود، همان حس اجتماعی، هر چند کوچک، شاد است که در آن انسان ماشین فرض نمیشود و احساسات و معنویاتش در اولویت قرار میگیرند.
مهم نیست چقدر باهوش هستید، چقدر سخت کوش و فعال؛ تا وقتی به تنهایی عمل میکنید! همیشه به یک تیم منسجم خواهید باخت.
ارتباط بازی و توان ایجاد نوآوری
ایده در سازمان، محصول تفکر فرد یا گروه خاصی نیست، حتی اگر گروه خاصی مسئولیت آن را بر عهده داشته باشند. خلق یک ایده ناب برگرفته از توان جمعی سازمان است، در غیر اینصورت هر ذهن، هرچقدر هم فعال، به تنهایی توان خلق تعداد محدودی ایدههای بکر را دارد. با استفاده از بازیهای خلاقانه، ورزشهای خلاقانه و طوفان فکری است که یک مجموعه بزرگ به هدف واحد، رشد و توسعه سازمان، میاندیشد و برای آن ایده میآفریند.
ما زمانی تصمیم به مشارکت در تجربههای جدید داریم که احساس کنیم پشتوانهای برای مواقع شکست داریم. این همان ویژگی مهمی است که بازیهای گروهی ایجاد میکنند؛ آن ارتباط عمیقی که در بازی ایجاد میشود و شخص را مطمئن میسازد که در صورت پذیرش چالشی بزرگ، تنها نخواهد ماند. وقتی شما با گروهی از افراد دیگر به سرگرمی مشترکی میپردازید و حس شادی دارید، ذهنتان از بندها رهایی مییابد و دیگر موجهای منفی باعث از بین رفتن حس خلاقیت شما نمیشوند.
گوگل از جمله شرکتهای سرشناسی است که بسیار به ذهنیت و روحیات کارمندانش اهمیت میدهد، و مشخصا از این طرز فکر بهره لازم را هم میبرد. در شعبههای سازمانی گوگل اتاقهای بزرگ با طراحیهای پر رنگی وجود دارند که مختص ساعات بازی کارمندان هستند. در این اتاقها شما میتوانید با همکاران خود بازی کنید، گپ بزنید و برای دقایق یا ساعاتی از فشار و حجم کاری دور باشید. جالب اینجاست که اگر شما احساس کردید که نیاز دارید در اتاق بازی بیشتر بمانید و بیشتر بازی کنید، محدودیت چندانی برای این تصمیم شما وجود ندارد.
بیشتر ساختمانهای شرکت گوگل دارای ویژگی مشترکی در مهندسی خود هستند، تلفیق سرگرمی و عملکرد. این دو مولفه در بالاترین سطوح و موازی با هم پیش میروند. به این معنی که، کارمندان باید همزمان با فعالیتهای مفید خود، از سرگرمیهایی با استانداردهای سطح بالای گوگل برخوردار باشند. این واقعیت، دلیل اصلی رشد مستمر گوگل و حرکت صعودی آن در امر نوآوری و موفقیت سازمانی است.
به عنوان یک مدیر، هرگز قدرت بازی و سرگرمی در سازمان خود را دست کم نگیرید. کارمندی که حس خوبی از صندلی کاری خود ندارد، تمایلی به ارتقای سازمان هم نخواهد داشت. آنچه آغازگر یک رشد است، دلیلی برای همراهی در سیر صعودی است. وقتی کارمند احساس تعلقی به سیستم نداشته باشد، یعنی از نظر احساسی پلی بین این دو نیست، رکود جایگزین نوآوری میشود و روتین هر روزه عناصر سیستم غیرقابل تغییر میگردد.
از طرفی، مشتریان شما، یا ارباب رجوعهایتان، به خوبی محیط شرکتی که از آن محصول یا خدمتی دریافت میکنند را تحلیل میکنند. اگر کارمند شما از شغل خود ناراضی باشد، حس غمگینی در زمان فعالیت کاریش دارد و در نتیجه آن حس منفی را به مشتری منتقل میکند. این چنین است که بعد از چند تجربه مشابه، مشتری، به صورت ناخودآگاه حتی، تمایلی به ارتباط با آن شرکت ندارد و آنجاست که رقبایتان مشتری شما را با لبخندی از چنگتان در میآورند.
چگونه این محیط را ایجاد کنیم؟ بازیها را چطور انتخاب کنیم؟
مطمئنا هر بازی را نمیشود در هر محیط و فضای فکری ایجاد کرد و انجام داد. مولفههای بسیاری متناسب با شرکت، فعالیت و ویژگیهای کارمندانش، در انتخاب بازی موثر هستند. ویژگیهایی مثل میانگین سنی کارمندان، تفکرات بومی محیط شرکت، نوع فعالیت، محصول یا خدمت تولیدی شرکت و بسیاری پارامترهای دیگر.
آنچه ما در کافه اینو پیشنهاد میکنیم، پکیج مشاورهای است که شما را در انتخاب و مدیریت بازیها و سرگرمیهای درون سازمانی یاری میدهد. مشاورههای ما بر پایه دانش علمی و تجربه سالها فعالیت متخصصان ما در این حوزه است. برای ارتباط و مشاهده ویژگیهای این خدمت کافی است به بخش خدمات وبسایت کافه اینو مراجعه کنید.
کافه اینو دارای تیم تخصصی طراحی بازیهای مختص محیطهای کار است. ما به شما، در خصوص نحوه و مکان مساعد برای طراحی بازی در محیط کسب و کارتان، مشاوره و در صورت نیاز خدمت اجرای پروژه را ارائه میدهیم.
فعالیتهایی چون اجرای کنسرت، استندآپ کمدی، مسابقههای جذاب ورزشی و فکری، و هر فعالیت هیجانی که باعث ایجاد شادابی و نشاط جسمی و روانی در کارمندان شود.
نیر چاوشی
نیر چاوشی یک مدیر خلاق و موفق در حوزه استارتآپهاست که سابقه مدیریت شرکتهایی مثل کارگشا و کافه اینو را دارد. چاوشی دانش آموخته رشتههای مهندسی صنایع، مهندسی فناوری اطلاعات و MBA است. آخرین مدرک تحصیلی او DBA است.
بدون دیدگاه