کافه اینو Cafeinno

کافه اینو Cafeinno


Cafeinno به تازگی یک ساله شده و ما دورهمی کوچکی را با چند نفر از اعضاء آن گرفتیم تا به سالگرد استارت‌آپ کوچک اما چابک و نافذ خود رسمیت ببخشیم. در این مقاله کوتاه پای حرف‌های مدیر کافه‌اینو می‌نشینیم تا کمی درباره استارت‌آپ‌هایی مثل کافه اینو، تأثیرشان بر دنیای کسب‌وکار و چالش‌های پیش روی آنها گپ بزنیم.

Cafeinno از کجا آغاز شد؟

ایده کافه اینو محصول سال‌ها تجربه فعالیت در سیستم‌های مدیریتی و سازمانی مختلف بود. برای کسی که دانش مدیریتی دارد و برخورد دانش با دنیای تجارت واقعی را لمس کرده، چالش‌ها زنده‌تر، ریسک‌ها عینی‌تر و آینده ملموس‌تر است.

از تیم‌های خاکستری و مملوء از نارضایتی شغلی، تا چیدمان‌های نادرست از مدیریت بخش‌های مختلف سازمان، چالش‌ها در ساختارهای مدیریتی و اجرایی فراتر از آن‌ هستند که بتوان در قالب لیست “تاپ‌ترین‌ها” یا “اصلی‌ترین‌ها” به آن‌ها پرداخت.

با این حال، من از زاویه دیگری به نقص‌ها فکر کردم، به پتانسیل‌هایی که در شرکت‌ها و افراد بود و به تغییراتی که می‌توانستند از صفر به امید، بعد به حل‌ مسئله و درنهایت به شدن ختم شوند. تصمیم گرفتم آنچه فکر می‌کنم چالش در اجزای هر شرکتی است را از دید یک ایده‌گرا ببینم؛ کسی که هم‌زمان با نشانه گرفتن مشکل، صدای رساتر و واضح‌تری در حل آن دارد.

با همین شیوه در پرداختن به مسائل مختلف، تلاش کردم به جنبه‌های مختلف کسب‌وکار در سازمان‌ها نگاه کنم و سعی کنم خلاقیت خود را از فکر کردن و نقد عمیق، به سمت حل مسئله در کسب‌وکار و ارائه راه‌حل‌هایی قابل اجرا تغییر جهت دهم.

در کانون این روشن‌سازی مسیر و تلاش برای یافتن راه‌حل‌های مختلف برای کسب‌وکارها، نگاه من به چابک‌سازی آن‌ها و استفاده حداکثری از مفهوم و ابزارهای دیجیتال بود. به‌ نظر من، هنوز به آن بایست ممکن در تلفیق پتانسیل‌های دنیای مجازی با پتانسیل‌های اجتماعی خود نرسیده‌ایم و نیاز به گام بلندی در حرکت به سمت اجرا و عبور از تأکید بر “این و آن و چرا و چگونه” داریم.

 ما نیاز داریم آنچه می‌آموزیم، آنچه حتی ذره‌ای بر تحول‌آفرین بودنش ایمان داریم، را در عمل تجربه کنیم و چه بهتر اگر این تجربه از نوع اصولی، با پایه‌های علمی و بنچمارک موارد موفق خارجی و داخلی باشد.

قرار بود Cafeinno به کجا برسد؟

Cafeinno قرار بود یک کافه‌ نوآوری برای چابک‌سازی کسب‌وکارها باشد. تصمیم داشتیم که آدم‌های باتجربه را با جوانان تحصیلکرده و جسور هم‌تیم کنیم تا انرژی و جاه‌طلبی یک گروه با پختگی و آزمودگی دیگری ادغام شود. و در نهایت، نوآوری، فناوری و تجربه را به کسب‌وکارهای مختلف منتقل کنیم.

مهم‌تر اینکه، هدف، فعالیت بیشتر در دنیای دیجیتال و بهره‌گیری از پتانسیل‌های موجود در فضای مجازی بود. قصد داشتیم که دیجیتالی کردن صنعت‌های مختلف و ارکان سازمان‌های آن‌ها را در اولویت قرار دهیم و برای هر چالشی، به خلق ایده و راه‌حلی قابل اجرا بپردازیم.

علاوه‌براین، قصد ما میان‌بر زدن و استفاده از مسیرهای تجربه‌شده توسط شرکت‌های بزرگ خارجی به نفع کسب‌وکارهای داخلی بود. به‌ویژه، ما می‌خواستیم از دانش و قدرت مانور اینترنتی اعضاء خود استفاده کنیم تا با بنچمارک شرکت‌های موفق، به سازمان‌های داخلی راه‌حل و گزینه‌های عبور از بحران و رکود و مسیرهای توسعه‌ای را پیشنهاد دهیم.

Cafeinno اکنون کجای داستان و Road Map طراح آن است؟

پس از یک سال، به چندین شرکت کوچک و بزرگ داخلی انواع مختلف مشاوره‌های مدیریتی داده‌ایم و بازخوردهای مثبت زیادی گرفته‌ایم. تیم‌های کوچک ما به چابک‌سازی بخش‌های مختلفی از سازمان‌ها کمک کرده‌اند و لینک‌هایی از دنیای کسب‌وکار خارج از ایران، به صنایع داخلی زده‌ایم.

به‌ویژه، ما در بخش مشاوره‌های راهبردی و انتقال تجربه شرکت‌های بزرگ به استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های قدیمی بسیار موفق عمل کرده‌ایم. در حال حاضر، ۴ تیم فعال کافه‌اینو در بخش‌های اصلی زیر پروژه در دست اجرا و پروژه‌های موفق دارند:

  • تحلیل بازار
  • داده‌کاوی اطلاعات خرد و کلان شرکت‌ها
  • بنچمارک رقبا و نمونه‌های موفق خارجی
  • طراحی برنامه‌های استراتژیک برای فعالیت در فضای مجازی و زیرمجموعه‌های دیجیتال مارکتینگ
  • مشاوره‌های فردی و گروهی برای مدیران و کارکنان  

در این ۱ سال چه آموختم که به درد استارت‌آپ‌های دیگر می‌خورد؟

در این ۱ سال فعالیت Cafeinno بیشتر از یک عمر درباره کار تیمی و فعالیت‌های کارآفرینانه آموختم که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم:

  • انتخاب اعضاء تیم‌ها مهمترین چالش بود و بیشترین زمان را صرف آن کردم. اکنون دریافته‌ام که گزینش افراد، اولین گام در موفقیت هر شرکت است و نباید تنها به صرف آغازی سریع، افراد غیرمرتبط با هدف و ساختار کسب‌وکار را جذب کرد.
  • پای حرف‌های حرفه‌ای و دوستانه افراد تیم خود بشینید. این افراد نزدیک‌ترین منتقدان و دلسوزهای کسب‌وکار شما هستند. آن‌ها، حتی وقتی عصبانی و ناراضی هستند، به نکاتی اشاره می‌کنند که شاید هرگز به ذهن شما و حتی مشاوران کسب‌وکارتان نرسد. بخصوص، کارکنان خوب و با انگیزه را باید با هر قیمتی که شده حفظ کرد، چراکه یافتن کارمند ماهر و باانگیزه سخت‌تر از کل راه‌اندازی کسب‌وکار است.
  • شرکت‌های بزرگ خیلی دیر به استارت‌آپ‌ها اعتماد می‌کنند، اما شما هرگز پا پس نکشید، چراکه دانش و چابکی شما بالاخره دیده می‌شود و استمرار تنها مسیر در این دیده‌شدن و تشخیص در بازار است.
  • موفقیت کسب کنید، حتی اگر کوچک باشد. وقتی به اهداف کوچک می‌رسید، سوخت لازم برای جهش‌ها و حرکت‌ها وسیع‌تر تأمین می‌گردد.
  • بیشتر از هرچیز دیگری، در مقابل تغییرات منعطف باشید. در دنیای امروز، همه چیز به سرعت روز و حتی ساعتی تغییر می‌کند. اگر یک ذهنیت منعطف و قابل انطباق با این تغییرات نداشته باشید، هرگز در کارآفرینی و درآمد و ارزش‌آفرینی موفق نخواهید شد.
  • صبور باشید: اگر از من بپرسند قوی‌ترین ابزار در موفقیت در کسب‌وکار چیست، می‌گویم صبور بودن. تنها با این ویژگی شخصیتی است که می‌توان از میان این همه چالش و تغییر ناگهانی موفق بیرون آمد و حرفی برای گفتن داشت. بخصوص، این صبوری را به کارکنان و سیستم تحت مدیریت خود انتقال بدهید.
  • برآنچه برای آن برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده‌اید، پایبند باشید و برای تحقق آن همه مسیرهای ممکن را حداقل یکبار امتحان کنید.

کلام آخر

تولد Cafeinno را به تمام آدم‌هایی تبریک می‌گویم که با این شرکت نوپا و کوچک کار کرده‌اند و در ارتقاء آن، من و هسته اصلی را یاری داده‌اند. از تمام شرکت‌های کوچک و بزرگی که به جوان‌های جسور و حتی پرادعای پیش روی خود فرصتی برای تغییر و بهبود داده‌اند، متشکرم و امیدوارم روحیه بزرگ‌منشانه این مدیران در تمام سازمان‌ها و ذهنیت‌های کسب‌وکاری دیگر گسترش یابد.

هدف ما پرورش ایده بود تا خلاقیت محصول نهایی باشد، احساس می‌کنم به اندازه یک لبخند رضایت، به این هدف رسیده‌ایم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *